Terug naar nieuws

Ik wil een boodschap voor de wereld brengen

August 9, 2024
  •  
0  min

In de aanloop naar de Dutch Sustainable Fashion Week, staat Sepher klaar voor een opmerkelijke vertoning van haar nieuwste collectie, genaamd ‘Time.’ Deze collectie belicht een uitdagend thema: taboes.

Maghsoudi's carrière is nauw verbonden met duurzaamheid. Al sinds 13 jaar geeft hij workshops over het hergebruiken en recyclen van kleding, waarbij hij kinderen en volwassenen inspireert om op een creatieve manier om te gaan met textiel. ‘Mijn zielemissie is mensen bewust maken’, vertelt hij. "Ik wil door middel van mijn workshops mensen informeren over thema's als kinderarbeid, milieuvervuiling en de impact van de mode-industrie."

Met zijn workshops over duurzaamheid reist Sepher door heel Nederland, waar ze mensen van alle leeftijden en achtergronden inspireert. Zijn aanpak is niet alleen gericht op het creëren van bewustzijn, maar ook op het bieden van praktische tools voor verandering.

Deze duurzame mindset is ook terug te zien in Maghsoudi's eigen collecties. Zo ontwierp hij in 2014 een bruidsjurk waarbij hij gedoneerde stoffen hergebruikte en verwerkte tot nieuwe patronen. Ook eerdere collecties toonden al zijn interesse in het geven van nieuw leven aan bestaande materialen. ‘Ik hoef niet mee te gaan met fast fashion, maar ik wil een boodschap voor de wereld brengen.’

Het creative denkproces

‘Ik probeer per collectie mezelf te verrassen en uit te dagen,’ vertelt Maghsoudi. ‘Zo ontstaan er nieuwe, verrassende dingen die toch nog steeds mijn handschrift dragen.’ De nieuwe collectie, getiteld "Time", richt zich op het bespreekbaar maken van taboes in de samenleving. ‘Het is mijn taak als ontwerper om mensen bewust te maken,’ zegt Maghsoudi.

Maghsoudi's creatieve proces is sterk geworteld in zijn Perzische jeugdherinneringen, die hij combineert met de grootste maatschappelijke issues van vandaag. ‘Ik kijk wat er in de wereld gebeurt en breng dat samen met mijn jeugdherinneringen,’ legt ze uit. ‘Zo ontstaat er een collectie waar ik verder op voortbouw.’

Sepehr Maghsoudi heeft voor de aankomende Sustainable Fashion Week een bijzondere collectie voorbereid, genaamd 'Time'. Met deze collectie wil hij niet alleen kleding tonen, maar ook taboes doorbreken en een breed scala aan maatschappelijke kwesties aan de kaak stellen. Zijn benadering is multidisciplinair, waarbij hij een verhaal wil vertellen dat mensen inspireert en aanzet tot actie. ‘Het wordt meer dan alleen een modeshow," legt hij uit. ‘Ik wil een ervaring creëren die mensen raakt en aanzet tot actie. Verder probeer niet te veel te vertellen, zodat het nog een verrassing blijft voor mensen die dan komen.’

Mensen willen inspireren

Maghsoudi hoopt met deze collectie het publiek te inspireren. ‘Door het beste van onszelf te laten zien, hopen we anderen te inspireren dat alles mogelijk is als je je droom najaagt.’ De ontwerper ziet de toekomst van de mode-industrie positief tegemoet, met meer bewustwording en mogelijk zelfs uniforme sets om ongelijkheid tegen te gaan.

Maghsoudi's visie op de toekomst van de mode-industrie is hoopvol. "We zijn al op de goede weg, maar er kunnen nog veel meer stappen gezet worden," aldus Maghsoudi. "Misschien komen we wel zover dat we in toekomstige mode in uniform sets gaan lopen, zodat er meer eenheid ontstaat. En digitale ontwerpen zullen zeker een grote rol gaan spelen."

No items found.